Update fietspad N13  :  De heraanleg van het eerste gedeelte van het fietspad langs de N13 (tussen Herentals en Nijlen) is voorzien voor 2016, als de laatste onteigening geen problemen oplevert. Eerstdaags moet er hieromtrent een vonnis van de vrederechter van Herentals komen.

Als het duidelijk is dat alle onteigeningen in orde zijn, wordt met de technische dienst een timing afgesproken in verband met de werken. Dat handelt dan over de timing van de aanbestedingsprocedure, voorbereidende fase en uitvoerende fase.

Het is de bedoeling om alle handelaars zo snel mogelijk een eerste indicatie van de timing te geven van zodra alle onteigeningen rond zijn. Met de handelaars zal ook tijdig het nodige overleg gepleegd worden omtrent de verkeerssituatie tijdens de werken.

Als alles loopt zoals gepland, kunnen we in de loop van dit voorjaar een eerste timing geven. De werken zijn in de planning van de nutsmaatschappijen opgenomen voor 2016.

Brandweerzone Kempen legt nieuwe tarieven interventies vast

Sinds 3 januari 2015 maakt ons brandweerkorps deel uit van de Brandweerzone Kempen. Op het terrein verandert er op korte termijn niets, ook de e-mailadressen en telefoonnummers blijven hetzelfde. Wel werd er door de zoneraad een nieuw retributiereglement gestemd voor de facturatie van interventies die niet tot het 'dringende' en gratis takenpakket behoren.

Mountainbiken voor het goede doel

De '10 uren van Grobbendonk', een mountainbike happening voor het goede doel, vindt dit jaar plaats op 27 juni. Dit jaar wordt de achtste editie van de wedstrijd georganiseerd door de 230ste Compagnie Materieel en de 10de Cie POL & Transport Heavy, beiden een onderdeel van het 29ste Bataljon Logistiek, gekazerneerd te Grobbendonk.

De '10 uren van Grobbendonk' is een mountainbike aflossingsproef voor ploegen van maximaal 5 deelnemers per team, maar ook solorijders kunnen deelnemen. Zowel ervaren als minder ervaren fietsers kunnen zich volledig laten gaan op het gevarieerde parcours. De toeschouwers worden getrakteerd op tal van optredens en randactiviteiten.

De opbrengst van de 10 Uren gaat dit jaar naar twee goede doelen: de Zuidkempische Werkplaatsen en het revalidatiecentrum Pulderbos.

Valentijnsontbijt

Heeft u zich al ingeschreven voor ons Valentijnsontbijt op 15 februari? U kan zich inschrijven via pa.vangastel@gmail.com, op telefoonnummer 0494 05 23 03 of bij eender welk bestuurslid dat u kent. Het ontbijt wordt geserveerd voor de fraaie prijs van 15 euro voor volwassenen en 9 euro voor kinderen jonger dan 12 jaar. Kinderen jonger dan 6 jaar genieten van een gratis ontbijt. Lees meer.